Przepis na to ciasto idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje. Balladyna jest bardzo elegancka, pięknie prezentuje się na stole, może być doskonałym wypiekiem na urodziny czy święta. Przepis w wykonaniu mojej bratowej Kasi, specjalistki od przekładańców. Składniki: (na dużą blaszkę 35×25 cm) Biszkopt: 4 jajka 150 g cukru drobnego (3/4 szklanki) 60 g mąki pszennej (6 łyżek) 80 g skrobi ziemniaczanej (5 łyżek) 20 g kakao (2 łyżki) 2 łyżki wody Poncz: ok. 100 ml soku owocowego np. malinowego * Polecam dos... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.