Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi

Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi

Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi

Lamingtony to jedne z moich ukochanych ciasteczek, to nic prostszego, jak kostka ciasta, zanurzona w czekoladowej polewie i obtoczona w wiórkach kokosowych.Ponieważ święta nadchodzą wielkimi krokami i wszędzie królują Bożonarodzeniowe wypieki, postanowiłam także podzielić się z Wami moją inspiracją.Zachęcona konkursem organizowanym przez producenta margaryny Palma wpadłam na pomysł wykonania pierniczków zainspirowanych właśnie Lamingtonami.Ciasteczka są szybkie w wykonaniu, mięciutkie, rozpływające się w ust... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

anekbuanekbu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, polewa, przepisy na święta, kokosowe, czekolada, piernik, polewa czekoladowa, miód, przepisy na pierniczki, pierniczki, ciasteczka, świąteczne, ciasta z kremami, ciastka , świąteczne przepisy, kakao, bożonarodzeniowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto na boże narodzenie, boże narodzenie, mleko w proszku, szybkie pierniczki, pierniczki świąteczne, ciasto kokosowe, czekoladowe ciasteczka , ciasto mleko w proszku, ciasteczka kokosowe, ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Mania Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.