Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka

Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka

Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka

Delikatny, puszysty mus z koziego sera, galaretka z czerwonego wina i chipsy z buraczka. To elegancka przystawka, którą stworzyłam na konkurs Merci Chef, w którym biorę udział Składniki (na 2 porcje):Mus z koziego sera:1 roladka kozia twarogowa Merci Chef (110 g)100 g śmietanki 30 %1 łyżeczka żelatyny2-3 łyżki mlekabiały pieprzsólGalaretka z czerwonego wina:1/2 szklanki czerwonego półwytrawnego wina1/2 łyżeczki żelatynyChipsy z buraczka:1 malutki buraczekodrobina oliwy z oliweksólDodatkowo:kiełki rzodkiewkiPrzygotowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, mus, galaretka, śniadania, przystawki, deser, desery, ciasto, ciasteczka, buraki, twaróg, roladki, przekąska, burak, warzywa, przekąski, pyszne ciasto, deser z galaretka, ciasto z galaretka, masa z galaretki, ser biały, biała rzodkiewka , ciasto na żelatynie, ciasto z masa, ciasta z masa, pieczone buraki

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.