składniki: 1000 g pomidorków koktajlowych 1000 ml wody 1 łyża soli 2 łyżeczki cukru czosnek (do każdego słoiczka po 1 ząbku) liście bazylii (do każdego słoiczka po kilka listków) opcjonalnie: 1 łyżeczka octu wykonanie: Pomidorki myjemy. Każdego nakłuwamy wykałaczką i nakładamy do słoiczków. Do każdego słoiczka wkładamy po ząbku czosnku oraz po kilka listków bazylii. Przegotowaną, zimną wodę mieszamy z solą, cukrem oraz opcjonalnie octem. Gotową zalewą zalewamy pomidorki. Zakręcamy słoiczki. Pasteryzujemy ok. 15 mi... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...