
Cytrynowe ciasteczka to idealny pomysł na Wielkanoc. Ciasteczka jajka udekorowane lukrem pięknie ozdobią świąteczny stół. Ciasteczka cytrynowe długo zachowują świeżość, dlatego możecie zrobić je wcześniej i przechowywać w pojemniku. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 115 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu) 260 g mąki pszennej 65 g drobnego cukru 1 jajko (rozm. L) 1 łyżeczka soku z cytryny starta skórka z 1,5 – 2 cytryn, do smaku* szczypta soli Masło kroimy na mniejsze kawałki, aby szybciej zmiękło... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...