Krem Giotto do tortu to pyszny krem o smaku pralinek Giotto. Krem ma delikatny orzechowy smak. Warto przełamać do żelką lub frużeliną z lekko kwaśnych owoców, np. malinową, porzeczkową lub wiśniową. Polecam również klasyczny krem orzechowy. Obserwuj ‚SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Składniki na 1 blat o śr 16 cm: 180 g śmietanki kremówki 30/36% 110 g białej czekolady 23 g mleka w proszku (użyłam Łaciate 26%) 40 g pasty orzechowej z orzechów laskowych* pół łyżeczki ekstraktu z wanilii... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...