zupa z porów

zupa z porów

zupa z porów

składniki: ok. 500 g parów (biała i jasno zielona część) ok. 600 g ziemniaków 2 marchewki 250 ml śmietany 2 łyżki masła klarowanego natka pietruszki 1/2 łyżeczki ziaren kozieradki sól, pieprz 1500 – 2000 ml wody wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Marchewkę obieramy, kroimy w półplasterki, przekładamy do garnka z masłem, chwilkę podsmażamy. Następnie podlewamy wodą i dusimy. Pory kroimy w krążki, dodajemy do podduszonej marchewki, podlewamy wodą i chwilkę dusimy, od czasu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję