Przepis na jesienny sernik dyniowy pachnący pomarańczą. Cudownie kremowy i rozpływający się w ustach. Po upieczeniu prawie nie opada i nie pęka. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 35 min Składniki: (na tortownicę 21 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Spód: 90 g mąki 60 g masła 30 g cukru 1 łyżka kakao Masa serowa: 400 g sera twarogowego z wiaderka 250 g mascarpone 1/2 szklanki cukru (100 g) 200 g puree z dyni 1 czekolada biała roztopiona 1-2 łyżeczki naturalnego olejku pomarańcz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.