Rumtopf

Rumtopf

Rumtopf Bożonarodzeniowa nalewka owocowa na rumie  Rumtopf to nalewka owocowa na rumie przygotowywana zgodnie z tradycyjną bawarską recepturą i podawana na Boże Narodzenie. Rumtopf w dosłownym tłumaczeniu oznacza garnek z rumem. Jest jeszcze bardziej aromatyczny niż nalewka ratafia wieloowocowa . Niemiecki, a dokładniej bawarski rumtopf nie wymaga dużego nakładu pracy. W miarę dojrzewania kolejnych owoców dodajemy je do garnka, zasypujemy cukrem i dolewamy mocny rum. Gdy nadchodzi jesień, przenosimy ga...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, naleśniki, śniadania, wiśnia, gruszka, kolacja, przetwory, sałatka, sałatki, obiad, zupa, ciasteczka, surówka, tiramisu, maliny, ciasto na pierogi, czarna porzeczka, gofry, arbuz, likier, prosta zupa, czerwona porzeczka, ciasta z jabłkami, ciasto z truskawkami, ciasto z brzoskwiniami, ciasto z gruszkami, ciasto ze śliwką, ciasto z bananami, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.