Ptysie

Ptysie

Ptysie

Już dawno powinnam je zamieścić. Robiłam je już nie jeden raz. Wychodzą i z porcji podwójnej i z tej podstawowej. Lekkie jak piórko, chrupiące przy nagryzieniu, a następnie rozpływające się w ustach. Takie jest właśnie ciasto parzone, które użyłam na domowe:PtysieCiasto parzone:80 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki tortowej (450) lub luksusowej (500)4 żółtka jaj L (najlepiej z wolnego wybiegu)Przygotowanie:Zagotowujemy w garnuszku wodę z masłem. Gdy roztwór zacznie wrzeć dosypujemy całą mąkę i energicznie mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat Shrimps

Autor

Agata Kledecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ptyś, ciasto, pieczenie, krem, jajko, sok, ciastka , cytryna, ciasteczka, ptysie, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasta tortowe, lekkie ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, szybka kremówka, ciastka kremówki, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Eat Shrimps

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.