Masa marcepanowa to niezastąpiony składnik świątecznych wypieków. Nadaje się do pokrywania i dekoracji tortów, nadziewania babeczek, pierniczków i różnego rodzaju innych wypieków. Można oczywiście kupić gotową masę marcepanową, ale robiąc ją samemu mamy pewność co jemy Składniki : Z podanych składników wyjdzie 350 g masy marcepanowej. 200 g obranych migdałów lub płatków migdałowych 1 szklanka cukru pudru (lub więcej) 1/3 szklanki likieru amaretto* * Jeżeli masę marcepanową będą jadły dzieci, likier amaretto możn...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...