Pomidorowy dżem z czosnkiem, imbirem i chili. Świetny dodatek do serów, krakersów lub serowych ciasteczek. Do przygotowania dżemu z pomidorów i chili możesz użyć również dużych pomidorów. Jednak dżem z pomidorków koktajlowych, jak dla mnie lepiej wygląda i smakuje. Pikantny dżem z pomidorków może być świetnym dodatkiem do serów, krakersów, serowych ciasteczek lub chipsów. Będzie pasował do śniadaniowych tostów a także do omleta z serem i szynką. Kanapka z twarogiem i pomidorowym dżemem też może nas swym smak...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...