CIASTECZKA KRUCHE PYSZNE WELI

CIASTECZKA KRUCHE PYSZNE WELI

Kruche ciasteczka, które robi moja Teściowa i dla których grzeszę glutenem ;) Składniki: 1/2 kg mąki 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki gęstej śmietany 150g masła zamrożonego 2 jajka duże 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli cukier do posypania Mąkę przesiać z cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia. Masło zetrzeć na tarce o grubych otworach. Zmieszać z mąką. Wbić dwa całe jajka, dodać szczyptę soli, śmietanę i szybko zagnieść. Włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Przed wyłożeniem na blachę jeszcze raz zag...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.