Syrop z fiołków - "Filozofia smaku" i inspiracje w Bosch Akademia Smaku

Syrop z fiołków -

Syrop z fiołków - "Filozofia smaku" i inspiracje w Bosch Akademia Smaku

Przepis na : deser

C oraz bardziej osacza nas świat syntetycznych smaków i zapachów, które mają maksymalnie uprzyjemnić nam jedzenie, i często sprawić, że będziemy chcieli jeść je częściej i w większych ilościach. Marketing zapachowy ma już dobrze ugruntowaną pozycję na runku. Aromatyczne olejki, dawniej używane do relaksu i pielęgnacji, otulały ciała i umysły niewidzialną magią, unosiły w powietrzu, przenosiły do egzotycznych krajów, koiły skołatane nerwy dając poczucie bezpieczeństwa.  Dziś aromoterapię serwują nam ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciekawe przepisy, sok, pieczywo, śniadanie, zdrowe przepisy, przepisy na święta, zdrowe, rogale, ciasteczka, francuskie, ciastka , śniadania, deser, desery, bagietka, mak, chleb, sosy, ciasto, przetwory, ciasto z makiem, szybki deser, ciastka na święta, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z kawą, ciastka z ciasta francuskiego, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.