składniki: 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 mała cebula ok. 50 g marchewki 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego pieprz, sól tłuszcz do smażenia 3 arkusze wafla 3 jajka bułka tarta wykonanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy i wkładamy do garnka. Pieczarki kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na patelnię, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na tłuszczu. Usmażone pieczarki dodajemy do kapusty. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę przekładamy na pat... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...