zupa gołąbkowa

zupa gołąbkowa

zupa gołąbkowa

składniki: ok. 800 g kapusty białej 500 g mięsa mielonego ok. 200 g marchewki ok. 200 g cebuli 3 – 4 ząbki czosnku 400 g pomidorów z puszki 1500 -2000 ml wody 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki do podania ok. 150 g ryżu do podania olej do smażenia mięsa sól, pieprz, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego opcjonalnie: majeranek, słodka papryka wykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści, szatkujemy. Przekładamy do dużego garnka. Wlewamy ok. 1000 ml wody, dodajemy liście laurowa, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.