chaczapuri adżarskie

13
  • chaczapuri adżarskie
  • chaczapuri adżarskie

    składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 ml mleka 150 ml letniej wody 30 g drożdży 2 łyżki olej 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z letnią wodą, cukrem oraz 2 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałe składniki, wrabiamy, gładkie, elastyczne ciasto. Formujemy kulę, umieszczamy w natłuszczonej olejem misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, na ok. 60-90 min. Następnie przekładamy ciasto na lekko oprószoną mąką stolnic... Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

    Dodaj komentarz