
Puszyste i bardzo mięciutkie ciasteczka dyniowe z nutą piernikową. Ta przyprawa piernikowa idealnie wpasowała się, ale możecie zamiast niej dodać cynamon i np. skórkę z pomarańczy :) Składniki na około 20 sporych ciastek: 75 g masła 1/2 szkl cukru 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 180 g puree z dyni (puree z dyni upieczonej) 1 jajko kl L 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika odrobina startej skórki z pomarańczy marcepan do nadzienia Lukier pomarańczowy: odrobin... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...