składniki: 270 g mąki 45 g cukru pudru 140 g masła 100 ml kwaśnego mleka (kefir lub jogurtu naturalnego) 1 szczypta soli ok. 600 g śliwek węgierek dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka cukier puder do posypania wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, sól oraz zimne masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy kwaśne mleko, siekamy i zagniatamy ciasto. Formujemy je w kulę, wkładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na ksz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...