Share Pinterest Print Babka zebra na białkach to świetny pomysł na wykorzystanie białek, które pozostały po upieczeniu np. mazurków . Babka jest puszysta, bardzo smaczna i prosta do przygotowania Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki mąki 1 szklanka cukru 7 białek 170 g masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli Przygotowanie: W rondelku roztopić masło. Ostudzić. Białka ubijać ze szczyptą soli. W połowie ubijania stopniowo dodawać cukier (po łyżce) i ciągle... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...