Pierniczki które robią się miękkie już na drugi dzień, są aromatyczne bardzo smaczne i wspaniale będą smakować nie tylko z aromatyczną kawą ale i herbatką :) Składniki: 220 g mąki pszennej 150 ml miodu 50 g cukru pudru 60 g masła 1 jajko kl M ( może być bez jajka ! ) 1 łyżeczka sody 20 g przyprawy do piernika 1/2 łyżki kakao 1. Masło z miodem i cukrem roztapiamy. 2. Mąkę mieszamy z przyprawami, sodą i kakao. Dodajemy do nich jajko (może być bez, bo piekłam i wyszły tak samo miękkie) oraz przestudzoną mi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...