Domowy kompot z rabarbaru to klasyka kuchni polskiej. Bardzo smaczny i nie za słodki, a z kostkami lodu jest niezawodnym sposobem na letnie orzeźwienie. Składniki: 700 g rabarbaru 2 litry wody 1 szklanka cukru trzcinowego Dodatkowo: kostki lodu listki mięty Przygotowanie: Rabarbar umyć, odciąć liście oraz końcówki i pokroić na kawałki (około 2 cm). Wrzucić do garnka, wsypać cukier trzcinowy i wlać wodę. Zagotować. Ustawić mały ogień i gotować około 5 minut. Ostudzić. Następnie przecedzić przez sitko. Smacznego (a... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...