Bardzo prosty przepis na biszkopt bez oddzielania żółtek od białek i bez dodatku proszku do pieczenia. Dzięki swoim proporcjom biszkopt jest bardzo stabilny, nie kruszy się i jest idealny do przygotowania tortu. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 40 min SKŁADNIKI (na biszkopt o średnicy 18 cm i wysokości ok. 7 cm) 4 jajka L (ok. 220 g) 130 g cukru drobnego szczypta soli 160 g mąki * Jajka powinny mieć temp. pokojową PRZYGOTOWANIE Jajka wbij do misy, dodaj cukier, szczyptę soli i ubijaj na ja... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.