[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 450 g mąki 4 jajka 180 ml śmietany 18% 180 ml oleju 220 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia jagody na wierzch ciasta wykonanie: Jajka mieszamy widelcem z olejem, śmietaną oraz cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto wykładamy do foremki (ok. 22×25 cm, wyłożoną papierem do pieczenia). Wierch posypujemy jagodami i opcjonalnie kruszonką. Pieczemy w 170 st. C p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...