Przepis na niesamowicie kruchą i delikatną szarlotkę, która praktycznie rozpływa się w ustach. Pomysł narodził się z chęci zrobienia szarlotki z sezonowymi jabłkami, ale smakującej trochę inaczej niż zwykle. I tak oto sekretnym składnikiem tego wypieku jest majonez, który zawiera żółtka zwiększające kruchość, ocet spulchniający ciasto, odrobinę soli i gorczycę dzięki której tworzą się endorfiny czyli hormony szczęścia. Nie obawiajcie się że ciasto będzie miało smak majonezu, po upieczeniu w ogóle nie będzie wy...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.