Kluski na parze

Kluski na parze

Kluski na parze

Kluski na parze, pampuchy czy buchty? Jak się u Was na nie mówi? W każdym razie na zdjęciach widzicie moją ulubioną potrawę z dzieciństwa :) Najlepiej smakują oczywiście z musem ze świeżych owoców, ja uwielbiam z truskawek lub jagód. O tej porze roku korzystam z mrożonych owoców i też spisują się całkiem dobrze. Z podanych proporcji wyszło mi 15 klusek wycinanych od szklanki. Składniki: 250 g mąki 25 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 0,5 szklanki mleka 1 jajko 25 g masła + owoce do zmikso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, z jagodami, ciasteczka, babeczki, muffiny, truskawka, truskawki, maliny, drożdżowe, ciasteczka waniliowe, muffiny waniliowe, ciasto z truskawkami, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z malinami

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.