Ryba smażona w mące

Ryba smażona w mące

Przepis na : obiad

Ryba smażona w samej mące to metoda od lat stosowana przez moją babcię, a później też mamę. Smażyły tak zarówno filety, jak i całe tuszki rybne. Sposób najprostszy, najłatwiejszy i mało kaloryczny. Ja tak najczęściej przygotowuję rybkę, która trafi później do marynaty lub sosu ( ryba w zalewie, ryba po grecku ). Drugi sposób, to ryba panierowana jak schabowe.Tutaj dodatkowo możesz do roztrzepanego jajka dodać ulubione przyprawy lub zioła (zioła prowansalskie, bazylia, tymianek). Polecam!!! RYBA SMAŻONA w samej mące:...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne S.O.S.

Autor

KulinarneSOS

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ciasto, ciasteczka, dorsz, przekąski, mascarpone, trufle, sosy, ciasto zebra, przekąska, marynaty, ryba po grecku, ciasteczka kokosowe, obiad, ciasto kokosowe, pasta, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, ryba w ciescie

Inne przepisy z Kulinarne S.O.S.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.