Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym

Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym

Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym

Share Pinterest Print Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym z natką pietruszki to pomysł na pyszny i sycący obiad. Dodatek białego wina podnosi walory smakowe mięsa, dzięki niemu jest też delikatne i kruche. Pasuje do ziemniaków, makaronu lub kopytek Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka (około 700 g) 400 g pieczarek 300 g śmietany kremówki 30 % 1 cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki bulionu 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.