Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką

Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką

Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje przepisy z wykorzystaniem rabarbaru   Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 120 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1,5 szklanki cukru pudru 1 laska wanilii 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) około 600 g rabarbaru Kruszonka: 1 szklanka mąki 0,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sernik, śniadania, śniadanie, budyń, deser, mascarpone, desery, ciasteczka, twaróg, pyszne ciasto, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ser mascarpone, sernik pieczony, ciasta z masa, kruche ciasteczka, sernik z mascarpone, sernik z budyniem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sernik bez cukru, bez pieczenia, deser z mascarpone, sernik bez pieczenia, sernik bez pieczenia z twarogu

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.