domowa chałka z kruszonką

domowa chałka z kruszonką

domowa chałka z kruszonką

składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g drożdży 150 ml mleka, letniego 60 g cukru 2 jajka 2 łyżki masła, roztopionego 1/2 łyżeczki soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z 1 łyżką cukru, letnim mlekiem oraz 2 łyżkami mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do do podrośnięcia. Następnie dodajemy jajka, mąkę, pozostały cukier, oraz sól i wyrabiamy ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy masło. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. Następnie ciasto dzielimy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.