Przepis na : śniadanie
Share Pinterest Print Śledzie w śmietanie z ogórkiem kiszonym i jabłkiem z dodatkiem cebuli, koperku i natki pietruszki. Pyszne i proste do przygotowania. Idealne nie tylko na święta Składniki: 600 g filetów śledziowych (matiasy) 2 ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 350 g kwaśnej śmietany 18 % 1 łyżka majonezu 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka cukru pieprz sól (ewentualnie) Przygotowanie: Matiasy moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę, dwukrotnie zmieniając wo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...