Ciasto odwrócone z borówkami (upside down cake)

Ciasto odwrócone z borówkami (upside down cake)

Ciasto odwrócone z borówkami (upside down cake)

Zapraszam na przepis na odwrócone ciasto z borówkami amerykańskimi. Ciasto jest jeszcze bardziej niezwykłe ze względu na dodatek mleka skondensowanego. Jeśli macie ochotę na coś innego to zapraszam! Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: ok. 60 min   Składniki: (na tortownicę 20 cm) 2 jajka 200 g mleka skondensowanego słodzonego (ok. 1/2 szklanki) 40 g roztopionego masła 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka skórki z cytryny 80 g mąki (1/2 szklanki) 15 g skrobi ziemniaczanej (1 łyżka) 1 łyżeczka proszku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, lukier , tort, torty, ciasteczka, deser

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.