Proste i pyszne ciasto z polskimi śliwkami. Przepis jest bardzo łatwy i szybki do wykonania. Dzięki dodatkowi śmietany i oleju ciasto na długo pozostaje świeże i wilgotne. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 25 min Składniki: (na blaszkę 24×24) 3 jajka 2/3 szklanki cukru (150 g) 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 1/2 szklanki śmietany kwaśnej (180 g) 1/4 szklanki oleju (60 ml) 2 szklanki mąki (320 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g śliwek opcjonalnie 1-2 łyżki cukru brązowego Tu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.