blok czekoladowy hitowy deser z PRL-u

blok czekoladowy hitowy deser z PRL-u

blok czekoladowy hitowy deser z PRL-u

Przepis na : deser

składniki: 500 g mleka w proszku 150 ml wody 180 g cukru 200 g masła 4-5 łyżek kakao 150 g herbatników 60 g rodzynek 60 g orzechów włoskich wykonanie : Herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki. Masło, wodę oraz cukier podgrzewamy do rozpuszczenia. Zestawiamy z ognia i dodajemy mleko w proszku oraz kakao i szybko miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy herbatniki, rodzynki oraz orzechy i mieszamy. Gotową masę wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki aby całość stężała.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.