składniki na spód ciasteczkowy: 160 g herbatników 60 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy masło i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok.23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Dociskamy dnem szklanki. składniki na masę serową: 750 g sera białego, półtłustego 3x zmielonego 125 ml śmietanki kremówki 30% 160 g białej czekolady 4 jajka 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej wykonanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wod... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...