Klasyczne maślane ciasto z truskawkami, posypane cukrem pudrem. Przepis bardzo prosty i szybki, taki wprost z babcinego zeszytu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 25 min Składniki: (na blaszkę 24×24) 120 g miękkiego masła pół szklanki drobnego cukru (100 g) 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 1 i 1/4 szklanki mąki (200 g) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 600 g truskawek * Tutaj znajdziesz proporcje na inne wielkości blaszek . Przygotowanie: Truskawki umyj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.