Pierniczki toruńskie – mięciutkie od razu po upieczeniu

Pierniczki toruńskie – mięciutkie od razu po upieczeniu

Pierniczki toruńskie – mięciutkie od razu po upieczeniu

Przepis na : deser

Pierniczki toruńskie to pyszne, bardzo aromatyczne ciasteczka świąteczne, które są puszyste i mięciutkie od razu po upieczeniu, więc można je przygotować na ostatnią chwilę. Jeśli przygotujecie je wcześniej przed świętami, to raczej nie dotrwają do Bożego Narodzenia, gdyż kuszą swoim korzennym zapachem już z daleka. Ciasto na pierniki jest bezproblemowe do przygotowania, łatwo się zagniata, wałkuje i wykrawa. Pierniczki po upieczeniu oblać polewą czekoladową, ale równie dobrze możecie je przyozdobić lukrem, bądź... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.