Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj pasta jajeczna z tuńczykiem na śniadanie. Banalnie prosta do przygotowania i pyszna. Idealna dla zabieganych! Polecam również wypróbować pastę jajeczną z suszonymi pomidorami oraz pastę jajeczną ze szczypiorkiem . Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (175 g) 4 jajka 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1/2 ząbka czosnku sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, przełożyć do miseczki i mocno rozgnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka, koperek, przeciśnię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.