TARTALETKI CZEKOLADOWE

TARTALETKI CZEKOLADOWE

TARTALETKI CZEKOLADOWE

CIASTO: 320 g ciasteczek kakaowych (np herbatników) 70 g czekolady Grzeski 30 g masła masło do posmarowania formy KREM: 230 g czekolady gorzkiej 50 g czekolada Grzeski 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki masła 2 łyżki cukru pudru czekolada do posypania i orzechy CIASTO:: Formy do tartaletek wysmarować masłem. Czekoladę i masło rozpuścić. Dodać ciasteczka. Zblendować na pastę. Formy do tartaletki wyłożyć pastą. Uklepać i przycisnąć.  KREM: śmietankę podgrzać z cukrem pudrem. Czekolady posiekać. Jak śmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.