składniki: 250 ml oleju np. słonecznikowego 1 jajko, świeże 2 łyżeczki musztardy np. stołowej 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Film krok po kroku jak wykonać majonez: wykonanie: Do wąskiego słoika (takiego aby zmieściła się końcówka od blendera) umieszczamy jajko, musztardę, sok z cytryny, olej oraz sól pieprz do smaku. Wkładamy blender i miksujemy (nie odrywając końcówki blendera od dna słoika), aż powstanie warstwa majonezu. Następnie podnosimy blender kilka razy aby cały majonez był zmiksowany. Got... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...