torcik włoskie wspomnienie

torcik włoskie wspomnienie

torcik włoskie wspomnienie

składniki na biszkopt jasny: 90 g maki 90 g cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy stopniowo cukier, ubijamy. Następnie stopniowo dodajemy żółtka i ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przekładamy o wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 180 st. C przez ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, polewa, biszkopt, biała czekolada, pyszne ciasto, mascarpone, tort, torty, czarna porzeczka, polewa czekoladowa, porzeczki, ciastka kremówki, imbir, mak, ciasteczka, bita śmietana, ciasta z masa, ciasto z masa, deser, desery, bez pieczenia, ciasto z porzeczką, ciasto z makiem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z białek , biała polewa do ciasta, ciasto czekoladowe

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.