W szczelnie zamkniętym pojemniku ciasteczka długo zachowują świeżość. Zamiast migdałów na środek każdego ciasteczka przed pieczeniem wcisnąć możesz orzechy włoskie lub pekan. Składniki (około 40 sztuk): 300 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g miękkiego masła 200 g miodu 60 g cukru 1 jajko 2 szczypty soli 40 szt migdałów do ozdoby (opcjonalnie) Miękkie masło, miód i cukier miksuj przez minutę. Wbij jajko i ponownie ucieraj. Do ciasta p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...