Przyznam, że dawno nie było tarty. Nadrobię to, jest to fajna opcja na ciepło na obiad lub kolację i na zimno jako przekąska np. w pracy. Składniki: Ciasto szczypta soli 220 g mąki 40 g wody 110 g zimnego masła Farsz 400 g filetów z piersi kurczaka odrobina oleju do smażenia mała cebula 200 g pieczarek 200 g sera camembert 150 g sera cheddar sól i pieprz do smaku suszony tymianek 200 g śmietany 30% 3 jajka garść łuskanych orzechów włoskich Przygotowanie: ciastko Wszystkie ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...