Przeglądając przepisy na tym blogu, nie trudno się domyślić, że jestem ogromną fanką kokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także za dużą ilość zawartego w nich zdrowego tłuszczu. Często używam kokosów do przygotowania zdrowych deserów (np. wegańskie lody kokosowe , praliny kokosowe , kokosowy pudding chia ), bo ich dodatek pozwala mocno ograniczyć cukier i inne słodziwa. Eksperymentując ostatnio w kuchni odkryłam, że kokos zadziwiająco dobrze łączy sie z limonką dając słodki i j... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...