Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry

Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry

Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry

Proste, szybkie do przygotowania i wyjątkowo smaczne tajskie czerwone curry z kurczakiem. Pikantne jak diabelski ogon, ze słodką nutą cukru palmowego i aromatem kokosa to świetny pomysł na szybki i niezbyt drogi obiad. Przygotowaliśmy, zjedliśmy i możemy ze spokojnym sumieniem zarekomendować wszystkim miłośnikom kuchni tajskiej. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, możecie zamiast chili dodać czerwoną paprykę. Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry Składniki: około 75 dag piersi z kurczaka  1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, kurczak, ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pasta, pierogi przepis, pasty, obiad, sałatka, tiramisu, zupa, sałatki, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, naleśnik, pierś, mięso, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak curry, ryż, fasolka, fasola

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.