Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym budyniem i truskawkami. Delikatne, puszyste ciasto drożdżowe świetnie komponuje się z waniliowym budyniem, którego kremowa konsystencja i łagodny smak podkreślają naturalną słodycz truskawek. SKŁADNIKI (na 12 szt.) Ciasto 200 ml mleka 80 g masła 1 jajko 500 g mki opakowanie drożdży suszonych (7g) 80 g cukru szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki soli Budyń 300 ml mleka 30 g skrobi ziemniaczanej 40 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 ż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.