
SKŁADNIKI: ( ok 40 sztuk ) 380 g mąki pszennej 200 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 16 g cukru wanilinowego WYKONANIE: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół. 2. Do malaksera włożyć masło, dodać cukier puder i cukier wanilinowy. Wymieszać do połączenia składników. 3. Dodać jajko i mąkę. Zagnieść wszystko na jednolite, zwarte ciasto. 4. Zawinąć w folię spoż... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...