Śledzie pod pierzynką z buraczkami

Śledzie pod pierzynką z buraczkami

Śledzie pod pierzynką z buraczkami

SKŁADNIKI:                                   200 g filetów śledziowych 2 ziemniaki cebula 2 jajka 2 średnie buraki 4 łyżki majonezu łyżka śmietany 18% WYKONANIE: 1.  Śledzie włożyć do miski i wypłukać w zimnej wodzie. Odstawić na min godzinę, w między czasie      2-3 razy zmienić wodę. 2.  Śledzie osuszyć i pokroić w ukośne paski. 3.  Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w mundurkach... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, śledź, ziemniaki, burak, majonez, buraczki, sosy, śledzie w sosach, sałatki, przekąski, impreza, wielkanoc, przekąska, śledź w śmietanie, przekąski na impreze, przekąska na imprezę

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.