składniki: 450 g mąki 250 g cukru 200 g masła, w temperaturze pokojowej 75 ml kefiru naturalnego 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu dodatkowo: ok. 400-500 g czerwonej porzeczki wykonanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem. Dodajemy żółtka, kefir. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników (ciasto będzie bardzo gęste). W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Część dodajemy do ci... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...