Przepis na : śniadanie
Dzisiaj góralskie smaki Grillowany oscypek z sosem żurawinowym i posypany uprażonymi orzechami włoskimi. Pycha! Do przygotowania tej przekąski można użyć dużego oscypka pokrojonego w plastry lub małych, które grillujemy w całości. Do żurawiny dodałam łyżkę octu balsamicznego i wody, ale nie jest to konieczne. Można dodać sam dżem żurawinowy prosto ze słoiczka, będzie równie smaczne. Polecam Składniki: 1 oscypek garść roszponki 1 łyżka orzechów włoskich 3 łyżki dżemu z żurawiny 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...